Google+

Äkta vara!


I somras gjorde vi en spännande upptäckt, om än inte så särdeles ny. En av våra leverantörer upphörde med produktionen av den laktosfria citronglass vi avnjutit i "Sting" - vår söta gula getinguppläggning. Vi letade efter en ny leverantör och lyckades efter mycket om och men hitta en som kunde erbjuda citronsorbet. Det var ju inte riktigt vad vi tänkt oss men vi bestämde oss ändå för att beställa hem ett prov för att se hur det blev.

Sagt och gjort! Glassen beställdes, levererades, placerades i glassfrysen, locket drogs av och....där under fanns en hel bytta av vit glass! VIT?! Första tanken var att vi fått fel glass - att detta var champagnesorbet. Men ett litet smaktest avslöjade dock ljuvlig, krämig och fräsch citron.

Tänk vilka föreställningar vi har om olika smaker. Citron ska vara gul, pistage ska vara grön och jordgubb ska vara klart rosa...och hur ofantligt fel detta är! Citronglass i sin naturliga form är inte gul - den är vit! En gul citronglass är därmed helt i onödan pimpad med färgtillsats. Likaså gäller pistagen, som definitivt inte är grön egentligen utan tillsätts färg för att stämma med våra förväntningar av att pistageglass är grön.

"En glass av äkta vara innehåller max sex (6) ingredienser och en smakingrediens" sa en glassmästare till oss vid ett studiebesök hos en av våra glassleverantörer...och så enkelt är det.
På Ejas är det numer ett av våra krav när vi väljer leverantörer till vårt glassparadis - det gör glassen mindre färgsprakande, men å andra sidan genuint äkta vara!

14 okt 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)